Lyckad städning

Det blev ju bra. Städningen inför nyårshelgen lyckades och studion var i ett väldigt fint skick när det gamla året försvann runt hörnet till förmån för det nya. Skön känsla!

Direkt efter helgerna fick jag, som traditionen bjuder, en hälsning och en väldigt vänlig påminnelse från den person som sköter räkenskaperna åt min lilla firma. En påminnelse om att jag var välkommen, om jag skulle ha vägarna förbi, att lämna in pärmen för 2019. Den med kvitton och fakturakopior.
Dags för bokslut, arkivering och deklaration alltså. Självklart. Jag kommer förbi!

När jag slog mig ner i skuggan av kontorets gökur, för att börja sortera de kvitton som ännu inte hamnat på rätt sida i pärmen, slog jag foten i videoprojektorn som stått på en pall under bordet sedan den gamla bokhyllan slängdes ut i somras. Den ska ju egentlige hänga i taket. Projektorn alltså. Att den stod överst på hyllan som ej längre finns kvar, var ju bara en tillfällig lösning sedan vårenn 2016, i väntan på att ett stativ för upphängning i taket var anskaffat.

Bäst att göra det nu, alltså. Skaffa ett stativ och få ordning på ett och annat. Sagt och gjort. Måste bara koppla in digitalmixern en gång för alla. Den har ju inte riktigt varit ansluten efter konstens alla regler, sedan den fick sin specialbyggda plats, infälld i väggen, nångång hösten 2018.
När det var klart var jag ju också tvungen att lära mig hur den fungerar. På riktigt.

Där ungefär är jag nu. Har i stort sett lyckats att få den nya installationen att lira med den gamla och hajar i stora drag hur jag ska göra för att styra det hela över nätverket med såväl paddan som datorn. Samtidigt och simultant om jag så vill.

I går kväll så kom även projektorn upp i taket. Nå återstår bara att dra kablarna lite snyggt, flytta gökuret och sedan städa. Sen ska jag ta tag i kvittona. Jag lovar. Måste bara göra mig av med den där gamla kompressorn först. Den har jag ju inte använt på flera år. Ska jag kanske sälja den på Blocket? Jag undra var jag har mitt inlogg nu igen…

Författare: Tomas

Journalist, radiomakare och podcastguru. Tycker att cykeln är en av de bästa uppfinningar som gjorts och funderar på att göra en längre cykelresa. Gillar berättelser, musik och att slå dank. Samt att starta nya projekt.